Khamis, Ogos 20, 2009

Puasa lalalala Puasa

Salam semua... puasa dah konpem hari Sabtu nie, jadi selamat berpuasa pada semua ya.

Hari ni nampaknya sekali lagi den tak dapat untuk menulis sebarang tutorial, ini di sebabkan dek kerana bertungkus-lumus menyiapkan vector binatang untuk kawan den menyertai satu pertandingan. Entah kenapa den baik hati betul bila menyiapkan 2 vector pula tu(badak sumbu-idea dari si bluehyppo dan monyet). Harap-harap kali ni sesuatu yang positif la sebabnya kalau kawan den menang secara tak langsung den pun menang ahak ahak(so dapatlah imbuhan sedikit).

Tapi yang seronoknya hari ni ialah den dapat 2 incoming mesej daripada customer. Di mana satu daripadanya dah pun mengkonfirmkan order beliau, kerjanya tak la terlalu rumit sebab tak memerlukan detail sangat. Di mana, beliau inginkan satu karekter dalam 5 tema dan yang bestnya tu bayarannya boleh tahan untuk projek yang sebegini(bagi rate den la). Dan yang betul-betul seronok nya target den untuk bulan ni berkemungkinan akan tercapai, yeahaaaaaaaaaaaa ceronot ceronot.

Satu lagi customer den tu baru bertanya sahaja dan customer yang nie merupakan customer tempatan. Beliau inginkan illustrasi ala-ala zaman sebelum merdeka, agak komplikasi juga nie sebabnya den tak pernah lagi buat sesuatu sebegini. Tapi untuk mempelbagaikan stroke dan juga skop kerja den, ini merupakan satu peluang yang agak baik juga. Tengokla macam mana nanti, den akan cuba buat satu sample dahulu dan kemudian lihat apa pendapat beliau.

Apa-apa pun, esok den akan balik ke kamnpung ahak ahak sambut posa pertama dengan mak bapa den. So 2 hari la den takkan berinternet(huh huh), berkemungkinan hari Isnin akan bertenet cam biasa kembali. Erm... Isnin ni nanti memang bizi la nampak gayanya.

Ok kawan-kawan akhir kata SELAMAT BERPUASA SEMUA

Tiada ulasan: